Domenii

Domenii

Întotdeauna am crezut că cele mai de preț lucruri sunt cele care ne schimbă atât nouă, cât și celorlalți viitorul în bine. De aceea ne concetrăm pe domenii precum împăduriri, educație, ECOdesign și voluntariat.

Împăduriri

Luptăm pentru împădurirea a 100 de comunități din regiunea Sud-Muntenia și pentru a crea un mediu sustenabil pentru generațiile viitoare, sprijinind reziliența ecosistemelor și biodiversitatea locală. Conform FAO,  împădurirea este un proces de durată ce presupune înființarea unei păduri pe un teren pe care nu a existat vegetație forestieră timp de min. 50 de ani. De aceea, îngrijim fiecare pădure nou înființată până la  7 ani și o monitorizăm alți 7.

Educație

Educația este componenta noastră de suflet prin care ne punem amprenta asupra comunităților, asigurându-ne că acestea îi vor arăta pădurii prețuirea cuvenită. Ea se regăsește în tot ceea ce facem, fie că este vorba despre acțiuni de împădurire, evenimente sportive sau voluntariat. Mesajul pe care îl transmitem este acela că dincolo de perspectiva economică, pădurea are o valoare socială și umană.


Voluntariat

Voluntariatul, fie el corporativ sau individual, are același scop: ne dorim să implicăm cât mai mulți oameni în împădurirea sudului țării. Sprijinim voluntariatul pentru că ajută la formarea de caractere responsabile și implicate și pentru că unește oamenii în comunități.

Ecodesign

Ecodesignul dă frâu liber ideilor inovative, transformând și reutilizând resursele într-un mod prietenos cu natura, prelungind ciclul de viață al acestora. În contextul schimbărilor climatice, ecodesignul este soluția prin care ne aducem contribuția la reducerea amprentei de carbon, consumând responsabil materiale și energie.

ÎMPĂDURIRI – Lucrăm pentru împădurirea a 100 de comunități în regiunea Sud-Muntenia și pentru a crea un mediu sustenabil generațiilor viitoare, sprijinind biodiversitatea locală. Conform definiției științifice, procesul de împădurire presupune înființarea unei păduri pe un teren lipsit de vegetație forestieră de minimum 50 de ani. Pentru aceasta, îngrijim fiecare plantație silvică nou înființată timp de 7 ani și continuăm monitorizarea ei alți 7. Pentru a pune în aplicare acest plan, parcurgem înainte câțiva pași esențiali, anume identificarea și contactarea comunelor ce au terenuri degradate, gata să se tranforme în plămâni verzi. Timp de 7 ani după fiecare acțiune, ne asigurăm că pădurea ajunge la stadiul de masiv, de aceea, pe o perioadă de 7 ani, realizăm lucrări de întreținere.

EDUCAȚIE – Educația este componenta noastră de suflet prin care ne punem amprenta asupra comunităților, asigurându-ne că acestea îi vor arăta pădurii prețuirea cuvenită. În toate evenimentele noastre, sportive sau de voluntariat la plantare, atelierele educaționale sunt prezente. Mesajul fiecărei sesiuni se leagă de valoarea și darurile pădurii.

VOLUNTARIAT – Voluntariatul, fie el corporativ sau individual, are același scop: ne dorim să implicăm cât mai mulți oameni în împădurirea sudului țării. Sprijinim voluntariatul pentru că ajută la formarea de caractere responsabile și implicate și pentru că unește oamenii în comunități.

ECODESIGN – Ecodesign-ul dă frâu liber ideilor inovative, transformând și reutilizând resursele într-un mod prietenos cu natura, prelungind ciclul de viață al acestora. În contextul schimbărilor climatice, ecodesignul este soluția prin care ne aducem contribuția la reducerea amprentei de carbon, consumând responsabil materiale și energie.