Forestschool

ForestSchool este un proiect menit a aduce copiii mai aproape de natură și, totodată, de a îi face mai responsabili prin evidențierea multiplelor beneficii pe care pădurea le oferă. O lume în care pădurea este cea mai bună prietenă a copiilor, este o lume mai frumoasă și, de aceea, prin diferitele joculețe în aer liber, exerciții și activități educaționale, ne dorim să creăm o conexiune invincibilă între cei mici și natură.

ForestSchool adună laolaltă atât atelierele educaționale de la sesiunile de plantare și de la evenimentele sportive la care suntem parteneri, cât și activitățile realizate în instituțiile de învățământ din comunele împădurire de noi. Anul acesta, în școala din comuna Tinosu, județul Prahova, am avut două astfel de sesiuni educaționale: una realizată în sala de curs, iar una în natură.

În primă fază, cei 60 de elevi au descoperit prin jocuri de imaginație ce rol are pădurea în viețile oamenilor, iar printr-o scurtă plimbare în natură, au învățat cum să distingă speciile și să afle vârstele arborilor. Prin fiecare astfel de sesiune educațională, formăm o punte între micii noștri prieteni și pădure, iar pentru a ne asigura că îi transportăm pe cei mici în lumea magică a codrului, am realizat integral o carte de colorat în care vor găsi jocuri educative, desene ce așteaptă să prindă culoare și ghicitori hazlii.

Prin acest proiect marca „Pădurea Copiilor”, dezvoltăm un nou model de educație experiențială pentru copiii din comunitățile împădurite de noi și nu numai.

Astfel, „ForestSchool” este o călătorie plină de surprize și provocări, prin care se pun bazele unui viitor mai frumos atât pentru generațiile viitoare, cât și pentru pădure.