Pădurea cu legume

„Pădurea cu legume” are nevoie de o nouă casă! Ajută-ne să ducem proictul mai departe!

Pădurea cu legume este un proiect social, agricultural și educațional al Asociației Pădurea Copiilor. Proiectul pilot a avut loc în anul 2017, în comuna Drăgănești Vlașca unde a luat naștere o grădină colectivă, care respectă principiile agriculturii ecologice, fiind plantată cu ajutorul localnicilor. Legumele și fructele de pădure obținute au fost distribuite local, dar și în București! Luând în considerare că rata șomajului în zonele rurale ale Teleormanului depășește 20%, acest proiect a fost gândit pentru a ajuta localnicii fără loc de muncă să își completeze sursele de venit și să învețe o nouă ocupație. Mai mult, ei au primit resursele și informațiile pentru a putea planta și individual, în gospodăriile proprii.

În anul 2018, proiectul a prins cu adevărat viață lângă București, în Băneasa. Cu sprijinul financiar venit din partea Lidl România, „Pădurea cu legume” a devenit un real ajutor pentru comunitatea de elevi de la „Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj”, întrucât aceștia au pus în practică, atât în solarii, cât și în cultura deschisă, noțiunile învățate despre agricultură ecologică, permacultură și agrosilvicultură. Mai mult decât atât, „Pădurea cu legume” a fost un adevărat centru de aprovizionare pentru toți cei care voiau să vadă, să guste și să culeagă legumele chiar ei singuri.

Proiectul „Pădurea cu legume” a fost mai mult decât o grădină colectivă și ecologică, a fost locul în care s-au „cultivat” idei și cunoștințe noi. Săptămânal, 3-4 grupuri de copii treceau pragul fermei și se bucurau de legumele proaspete și de educația experiențială în natură!