Pădurea Educațională

Pădurea Educațională își propune să aducă laolaltă elevi ai Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, care vor  descoperi în cadrul a opt ateliere interactive tainele comunicării și documentării despre biodiversitate, importanța naturii și protejării acesteia.

Pentru a facilita procesul educațional interpretativ, elevii vor vizita Muzeul Silviculturii, din Săliște, Parcul Dendrologic Simeria și Facultatea de Silvicultură, din Brașov și traseul tematic din Șinca Veche. Ulterior, ei vor pune în practică abilitățile dobândite în urma atelierelor, devenind ghizi pentru colegii lor mai mici ai școlilor gimnaziale din zona Tinosu. Tânăra pădure din Tinosu va găzdui trasee educaționale pline de mister și cunoștințe, pe care micii exploratori ghidați de elevii Colegiului Tehnic Forestier Câmpina și le vor însuși. Prin conectarea cu natura, elevii colegiului, viitori specialiști, își vor forma o imagine integrată despre pădure și rolul său major în viața oamenilor, conștientizând necesitatea ocrotirii acestei oaze de oxigen, indispensabile vieții.

Pădurea Educațională este parte a unui program de educație non-formală și de dezvoltare de abilități de viață care reunește atelierele educaționale de la sesiunile de plantare și de la evenimentele sportive la care suntem parteneri, precum și activitățile derulate în parteneriat cu școlile din comunele pe aria cărora desfășurăm acțiuni de împădurire.