Pădurea HP

Pădurea HP este o inițiativă HP Inc. în parteneriat cu Asociația Pădurea Copiilor, demarată în toamna lui 2021, prin care 2 ha de teren neproductiv din comuna Filipeștii de Târg, județ Prahova, urmează să devină un scut local de apărare împotriva schimbărilor climatice. Grupul HP a anunțat în 2021 că și-a propus să atingă neutralitatea climatică în întreaga rețea până în 2040.

Implicarea HP în proiectul Pădurea Copiilor presupune susținerea financiară pentru plantarea a 12.000 de puieți în toamna lui 2021. Împădurirea va avea un impact benefic pentru 6.700 de locuitori din Filipeștii de Târg și, indirect, pentru 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești. Timp de cinci ani, puieții vor fi monitorizați și îngrijiți prin lucrări de întreținere, iar la încheierea primilor doi ani de vegetație vor avea loc activități de replantare în sezonul de toamnă acolo unde va fi nevoie.

Stejarul brumăriu și roșu, plopul alb, teiul, vișinul turcesc, sălcioara, ulmul, frasinul de Pensilvania, arțarul tătărăsc, cătina, cornul sunt speciile care vor forma viitoarea Pădure HP din această zonă.

În paralel cu lucrările din Filipești, 100 de angajați HP au primit de la Pădurea Copiilor câte un puiet de stejar pe care l-au plantat în comunitatea lor. Prin acest gest, echipa HP susține prin exemplul propriu această inițiativă comună HP – Pădurea Copiilor.

„Misiunea noastră este ca, împreună, să asigurăm oamenilor un viitor în care să se bucure de beneficiile pădurilor. Știința este fără echivoc, iar nevoia de a acționa este mai urgentă ca niciodată. De aceea sunt mândru că HP poate contribui la această inițiativă și la plantarea de arbori în zone care au foarte mare nevoie să fie regenerate prin împădurire.” (Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania)