Pădurea HP

Pădurea HP

Pădurea HP este o inițiativă HP Inc. în parteneriat cu Asociația Pădurea Copiilor, demarată în toamna lui 2021. Parteneriatul în acest proiect a continuat în toamna lui 2022, prin extinderea cu 5.000 m2 a Pădurii din Filipeștii de Târg, în județul Prahova. În total, până în prezent au fost plantați 16.000 de puieți, din 12 specii forestiere, pe o suprafață de aproximativ 3 ha. Printre speciile care populează Pădurea HP din Filipeștii de Târg, se numără stejarul brumăriu și roșu, plopul alb, teiul, vișinul turcesc, sălcioara, ulmul, frasinul de Pensilvania, arțarul tătărăsc, cătina, cornul.

Inițiativa de împădurire lansată de HP România și Asociația Pădurea Copiilor în sudul României a marcat o nouă etapă în 2023, odată cu plantarea a 5200 de puieți în Slobozia. În total, în 2023 vor fi plantați 11.000 de puieți în cadrul Inițiativei Tree Planting.

Pădurea HP din Filipeștii de Târg va avea un impact benefic pentru 6.700 de locuitori din comunitate și, indirect, pentru 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești. Timp de cinci ani, puieții vor fi monitorizați și îngrijiți prin lucrări de întreținere, iar la încheierea primilor doi ani de vegetație vor avea loc activități de replantare în sezonul de toamnă acolo unde va fi nevoie.

  • Parteneriatul cu HP a debutat în 2019, în județul Călărași, localitatea Dragoș Vodă, când împreună cu voluntarii HP am plantat 1500 puieți. 
  • În 2021, 100 de angajați HP au primit de la Pădurea Copiilor câte un puiet de stejar pe care l-au plantat în comunitatea lor. Prin acest gest, echipa HP susține prin exemplul propriu această inițiativă comună HP – Pădurea Copiilor.
  • În toamna lui 2022, 27 voluntari HP au participat la o activitate recreativă, în cadrul căreia 45 kg de ghinde și 7 kg de măceșe au fost culese din pădurea Alexeni, județul Ialomița.
  • În primăvara lui 2023, 150 de voluntari, angajați HP România, dar și ai partenerilor HP, au plantat 5200 de puieți în Slobozia.. 
  • Colaborarea cu HP însumează, până în prezent, 23.000 de puieți forestieri plantați în Sudul României. 

”Continuarea acestei campanii de împădurire este un obiectiv important pentru noi. Cu sprijinul financiar oferit de HP, Pădurea Copiilor își continuă misiunea de a împăduri și reface terenuri neproductive din sudul țării. Astfel, venim în sprijinul comunităților din Muntenia pentru a-i ajuta pe oameni să facă față mai ușor schimbărilor climatice. În plus, ne bucurăm să fim parte dintr-o inițiativă care, pe lângă extinderea zonelor împădurite, își propune să crească interesul localnicilor pentru plantarea de noi păduri și protejarea acestora”. (Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania)