România Plantează pentru Mâine!

România plantează pentru mâine!​​​

Campania „România Plantează pentru Mâine!” este cea mai mare inițiativă privată de plantare din România. Ințiată de OMV Petrom prin intermediul platformei de responsabilitate socială, Țara lui Andrei, campania urmărește plantarea a circa 1.500.000 de copaci pe 300 de ha, pana la finalul anului 2023.

Asociația Pădurea Copiilor se numără printre cele șase organizații non-guvernamentale partenere, recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător.

https://youtu.be/ZhKWHtElhIc

Pe 23 noiembrie 2019, în comuna Tinosu din județul Prahova, peste 450 de voluntari, alături de echipa de organizare, au plantat 11.000 de puieți de ulm, frasin, glădiță, sălcioară, mojdrean, vișin, lemn câinesc, păducel, tuia și ienupăr, ajutând la împădurirea a 2 hectare din suprafață.

În primăvara anului 2020, am reușit să aducem la viață 10,5 ha de teren degradat din comunele Colelia, județul Ialomița și Măldăeni, județul Teleorman. Astfel, 62.000 de puieți și-au găsit casă în Sudul României, iar misiunea continuă, întrucât suntem gata ca până la finalul anului 2020, să transformăm 15 ha de teren neproductiv în plămâni verzi.

https://www.youtube.com/watch?v=B_NiTz9BZsA&t=46s

În toamna anului 2020, peste 15.000 de puieți de stejar roșu, tei, salcâm, frasin de pensilvania, sălcioara și plop alb au prins rădăcini pe 5,5 ha de teren neproductiv. Cu ajutorul celor 187 de voluntari care au ales să planteze pentru a-și lăsa amprenta asupra generațiilor viitoare, am plantat păduri în comunele Bărcănești, Berceni și Florești din județul Prahova și în comuna Colelia din județul Ialomița.

România plantează pentru mâine și-a propus, pentru noiembrie 2019, plantarea a 70.000 de copaci în 8 comunități din România. Am reușit să atingem 71.000 de puieți plantați pe 13,5 ha cu ajutorul celor 7 ONG-uri partenere. Mulțumim Asociației Pădurea Copiilor pentru profesionalismul cu care au organizat acțiunea de la Tinosu și pentru bucuria pe care au dăruit-o voluntarilor la plantare! Ne dorim să continuăm și în anii care urmează această campanie și sper să rămânem partenerii voștri pe mai departe!”

Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.