Companiile se implică
Hai in Forestbuilding
În dicționarul Pădurea Copiilor, conceptul de forestbuilding se traduce în a petrece o zi în aer liber, cu echipa, pentru a contribui la împădurirea terenurilor neproductive din sudul țării. Un altfel de teambuilding în care dezvoltăm abilități de comunicare și lucru in echipă, voluntariatul la plantări oferă angajaților cadrul ideal de evadare din cotidian și conectare cu natura. Fie că vorbim despre evenimente ale companiei, cum ar fi aniversari, sfârșit de an sau finalizarea unui proiect, sau doar despre dorința angajaților de a lua parte la o activitate de echipă, în forestbuilding avem soluția perfectă.
*Activitatea este specifică perioadei de plantare din noiembrie-aprilie.
Beneficiile participării la forestbuilding:
– Un teambuilding cu colegii în care plantați o pădure.
– Poziționarea companiei ca una responsabilă față de natură și oameni.
– Posibilitatea de expunere a materialelor de branding (steaguri, bannere) și a organizării de activări cu ambasadori
– Menționarea companiei în comunicatul de presă post-plantări, articol pe website si postare pe Facebook cu tag de la eveniment
– Logo la categoria Parteneri pe website (cu hyperlink) la categoria “Parteneri împăduriri” și în raportul anual.
– Pachet foto-video pentru comunicare internă și externă
Aqua Solaris
Aqua Solaris, atelierul de construcție a colectoarelor solare, îmbină lucru in echipă, buna dispoziție si învățarea experimentală despre energii regenerabile în contextul schimbărilor climatice. Un teambuilding în care participanții învață concret tehnica de construcție a panourilor solare pentru încălzirea apei menajere, programul vine în ajutorul comunităților dezavantajate. Colectoarele rezultate vor fi donate în sprijinul unui proiect social și vor contribui la creșterea temperaturii apei cu cel puțin 7 grade pe timp de iarnă și la reducerea consumului de energie pentru încălzirea acesteia.
Informații despre atelier:
– Durata construcției este de 4 sau 8 ore. În funcție de timpul disponibil pentru aceasta, unele materiale pot fi pregătite în prealabil.
– Atelierul necesită un spațiu de desfășurare și se poate derula atât la sediul partenerului cât și în alte locații.
– Echipa necesară pentru construirea unui colector este formată din 12-16 persoane. Într-o zi putem organiza construcția în paralel a maximum 4 colectoare.
Ateliere dedicate companiei
Dacă esti în căutarea unor ateliere educaționale de mediu pentru angajații tăi sau pur si simplu ai vrea sa faci un treasure hunt de câteva ore în care să integrezi și informații despre natură, noi îți putem livra sesiunile de care ai nevoie. Conținutul și forma de prezentare a atelierelor noastre sunt întotdeauna personalizate pentru a răspunde nevoii tale. Împreună îi putem ajuta pe colegii tăi să aibă un comportament mai responsabil!
Pădurea companiei tale
Cu ajutorul companiilor responsabile care urmăresc activ să-și aducă contribuția la combaterea schimbărilor climatice, punându-și amprenta în comunitate prin înființarea de păduri ce urmează să le poarte numele, ne îndreptăm spre îndeplinirea misiunii asociației.
O pădure, așa cum este definită în codul silvic, măsoară minim 2500mp și este acoperită în proporție de 80% de vegetație forestieră. Pe lângă captarea de carbon, producerea de oxigen si reglarea microclimatului, pădurea este cea mai vizibilă soluție pentru compensarea activității de business.
Fiecare hectar de pădure nou înființată va avea puieți forestieri aleși cu grijă în urma analizelor de sol si a proiectului tehnic, iar noi ne vom asigura de buna evoluție a acesteia pentru minimum 14 ani (7 ani de plantare și întreținere și 7 ani de monitorizare).
Cause related marketing
În contextul în care transparența crește potențialul de dezvoltare al afacerilor, companiile înțeleg că din ce în ce mai mulți consumatori sunt preocupați de impactul acestora în societate. Studiile arată că 70% din aceștia vor să știe cum se raportează brandurile lor favorite la probleme sociale și de mediu, de aceea o colaborare cu o organizație non-profit reprezintă ocazia perfectă de a-ți arăta grija față de societate.
Poți contribui la un viitor sustenabil, transformând cifrele afacerii tale în pădure! Fie că vorbim despre 500 de clienți fericiți, despre 20.000 de produse comercializate sau despre 40 de angajați care ți-au fost alături, alege să plantezi câte un arbore pentru fiecare.
Inovăm împreună
Orice colaborare de succes începe cu a ne cunoaște partenerii pentru a le înțelege obiectivele si așteptările. De aceea, de-a lungul timpului, o parte din proiectele noastre au fost construite împreună cu ei pentru a ne ajuta reciproc. Fie ca este vorba despre agrosilvicultura, voluntariat de specialitate, informarea pe diferite teme de mediu și conștientizarea oamenilor, inovarea unor platforme de contabilizare a amprentei de carbon a angajaților și multe altele, o parte din proiectele noastre s-au născut ca urmare a solicitării partenerilor.
Sponsorizare 20%
Fiecare agent economic are puterea de a decide să direcționeze o parte din impozitul pe profit către sponsorizarea unor cauze sociale, de mediu, culturale, educaționale, sportive etc., pe care le consideră benefice pentru comunitate. Poți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 0,5% din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.
Dacă toate companiile ar direcționa suma maximă prevăzută de lege, proiectele organizațiilor non-guvernamentale s-ar bucura de finanțarea cu peste 2.25 miliarde de lei. Cu toate acestea, studiile arată că numai una din două companii alege să utilizeze aceasta facilitate fiscală. Pentru mai multe detalii și o mai bună înțelegere, accesați Ghidul privind cheltuielile cu sponsorizarea.