Realizări 2022: 34 ha de pădure nouă, înființată cu implicarea a 15 companii și a 1500 de voluntari

Asociația Pădurea Copiilor a plantat, în 2022, 198.500 de puieți pe o suprafață de 33,95 ha, cu implicarea a 15 companii și a 1500 de voluntari. Pădurea Copiilor a realizat, de asemenea, lucrări de completare și întreținere pe o suprafață de aprox. 32 ha, pe care s-au replantat 36.150 de puieți.

Anul 2022 a însemnat totodată extinderea către 4 noi comunități, Munteni-Buzău, Tortoman, Glodeanu-Siliștea, Ploiești, și înființarea a două păduri urbane miniaturale – în Urziceni și în parcul Municipal Ploiești Vest.

Toate aceste realizări au fost posibile cu sprijinul companiilor Alumil, Adobe Romania, DPD Romania, HP, IKEA, Michelin, mindit.io, Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania, OMV Petrom, Raiffeisen Bank, R Systems Europe, Servier, TELUS International Romania, Zentiva Romania și Strauss Romania.

Ca parte a misiunii de a susține și încuraja educația de mediu, Pădurea Copiilor a dezvoltat, cu sprijinul OMV Petrom, Pădurea Educațională, un proiect de educație non-formală ai cărui beneficiari direcți sunt 17 elevi ai Colegiului Tehnic Forestier Câmpina. În 2022 au avut loc 8 ateliere interactive de lucru, în cadrul cărora participanții și-au dezvoltat abilități și competențe de comunicare, relaționare, lucru în echipă și documentare. Scopul final al proiectului constă în realizarea unei poteci tematice în pădurea din Tinosu, Județul Prahova, unde tinerii elevi vor susține pentru colegii lor mai mici tururi ghidate, prezentând informații despre speciile plantate, biodiversitatea și specificul zonei.

2022 a marcat, de asemenea, lansarea proiectului media ECSR.ro (Environmental Corporate Social Responsibility), dedicat comunicării companiilor și, în general, a organizațiilor din România cu practici și politici responsabile de mediu.  

Pădurea Copiilor reacționează din 2016 la o problemă urgentă de mediu în sudul României: lipsa pădurilor și deșertificarea. Organizația a plantat și îngrijit până acum peste 1 milion de puieți în 26 de localități, cu misiunea de crește păduri în 100 de comunități până în 2035.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *