Regasirea copilariei – pe 28 ianuarie ne reconectam cu natura si familia

Toate anotimpurile sunt frumoase și te invităm să descoperi asta alături de Pădurea Copiilor pe 28 ianuarie în Campusul Universității Politehnice, la ediția de iarnă a evenimentului Regăsirea Copilăriei. Hai să regăsim bucuria jocurilor într-o zi plină de voie bună și activități distractive în aer liber, care pot dezmorți întreaga familie, de la cel mai tânăr la cel mai vârstnic participant.

Regăsirea Copilăriei este un eveniment creat cu scopul de a încuraja mișcarea și timpul de calitate petrecut în familie, într-o epocă în care dedicăm tot mai puțină vreme sportului, jocului și naturii. Activitățile propuse sunt creative și recreative și au rolul de a contura atmosfera unei zile de copilărie, pline de suprize, oxigen și bucurie, dar și de a crea contextul asimilării unor informații noi despre probleme de interes actual legate de mediu și reciclare. Ediția de iarnă se desfășoară în paralel cu semimaratonul Gerar, un eveniment responsabil față de mediu și comunitate, care promovează mișcarea în aer liber și alergatul ca sport individual, dar și de echipă.

Începând cu ora 11, la Regăsirea Copilăriei poți alege între jocuri sportive amuzante, ateliere inventive și pot lua parte și la un treasure hunt cu suspans. Poți să îți dezvolți spiritul de echipă construind o fortăreață, să îți testezi forța cu Frânghia buclucașă sau să faci ceva nou-nouț din hârtie reciclată. Tirul și ștafeta sunt pentru cei energici, iar dacă ești interesat de inovație poți participa la construirea unui colector solar.

Regăsirea Copilăriei este un evenimnet organizat de Asociația Pădurea Copiilor, care și-a propus împădurirea a cât mai multe suprafețe degradate din sudul României, cu educarea și implicarea comunităţilor.Așa că în această zi de sport și relaxare, tu vei reuși să dai viață unui colț de pădure prin contribuția ta, pentru ca tot ce oferi pentru timpul petrecut aici va fi reinvestit în natură, prin plantări de copaci! Fiecare donație a ta este o investiție într-un viitor cu aer mai curat.

Pe 28 ianuarie, dezgheață-te pentru Pădurea Copiilor!

Regasirea Copilariei intruneste o serie de evenimente dedicate constientizarii problemelor de mediu cu ateliere interactive, practice si educative gandite de organizatori sa trezeasca copilul din fiecare. Seria de workshop-uri vizeaza abordarea diferitelor teme de mediu, reciclare, reutilizare, descoperirea naturii.

Participanţii iau astfel contact cu misiunea Pădurea Copiilor de a susține eforturile globale de conștientizare a problemelor de mediu, de a salva patrimoniului natural al planetei, de a readuce natura în comunitate, de a terraforma.