Voteaza “Crestem vlastarii Vlasiei”- proiect inscris in concursul Idei in Tara lui Andrei

Asociația Pădurea Copiilor îți mulțumește pentru sprijinul acordat până acum în acțiunile noastre de împădurire!

Te rugăm să ne fii alături din nou, de data aceasta cu un simplu vot pentru proiectul nostru Creștem vlăstarii  Vlăsiei, înscris în concursul Idei în Țara lui Andrei:

http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-crestem-vlastarii-vlasiei–id-2225-cmsid-65

Căutam neîncetat soluții pentru a da viață unor noi păduri în regiunea Sud Muntenia, unde este mare nevoie de ele: încă 330 000 ha sunt necesare doar pentru această regiune pentru a recrea echilibrul natural.

Creștem vlăstarii Vlăsiei este un proiect de eficientizare a plantărilor prin mecanizare și prin optimizarea procedurilor birocratice.

Avem două  obiective principale:

  • dezvoltarea, testarea și îmbunățirea unui utilaj românesc de plantare, cu sprijinul INMA,
  • eficientizarea procedurilor legale pentru împădurire – simplificarea identificării și avizării terenurilor și a schimbării de folosință a unui teren din agricol în silvic, prin demersuri la Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului. Acest obiectiv presupune eforturi pe termen lung: realizare lucrări cadastrale pentru 60 de hectare de teren împădurit, analize și rapoarte juridice și tehnice.

Impactul acestor inițiative va fi de durată:

  • utilajul ne ajută să plantăm mai rapid: 1 ha în 6 ore cu un necesar de 10 oameni,
  • Pădurea Copiilor îl va oferi spre închiriere altor instituții și ONG-uri la un preț accesibil, iar banii se vor întoarce în îngrijirea de păduri,
  • simplificarea procedurilor legale pentru împădurire va încuraja și alte entități să înceapă proiecte de împădurire.

Nu uita că pădurile nu sunt doar un loc bun de stat la umbră vara, dar și un element esențial pentru echilibrul tuturor factorilor de mediu( floră, faună, climă, circuitul apei în natură).

Noi avem deja în grijă 58 ha de pădure nouă. Poți afla aici despre proiectele noastre de împădurire

Votează-ne și dă vestea mai departe celor apropiați!

P.S.: Știm că procedura de vot e puțin greoaie, dar vor să se asigur că toate voturile sunt de la persoane reale. Mulțumim de înțelegere!