3,5% mai ușor de ignorat decât de direcționat?!

Direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit reprezintă o varianta ușoară și de impact prin care fiecare angajat poate contribui la crearea unui viitor sustenabil. Astăzi, venim către voi cu informații utile și statistici interesante. Pregătiți?!

Ce înseamnă 3,5% ?

Susținerea unei cauze dragi ție! În fiecare an ai posibilitatea să direcționezi până la 3,5% din impozitul pe venit Asociației Pădurea Copiilor, susținând astfel împăduririle și proiectele dedicate educației de mediu. În cazul în care ignori posibilitatea redirecționării celor 3,5% din impozitul pe venit, atunci utilizarea sumei aferente va fi la latitudinea statului. Este dreptul tău, nu îl ignora!

Ce se întâmplă la nivel regional și național?

În regiunea Sud-Muntenia, situația redirecționării celor 3,5% din impozitul pe venit nu este deloc una fericită! Județele cu cel mai scăzut grad de direcționare se găsesc aici, și anume: Călărași, Teleorman și Giurgiu. La polul opus, se află județele Timiș, Cluj și Iași, acolo unde gradul de direcționare este cel mai ridicat. Îngrijorător este faptul că județele care au nevoie acută de pădure și care abia depășesc pragul critic de 2-5% suprafață împădurită, sunt aceleași care neglijează posibilitatea redirecționării către cauze de mediu.

Haideți să schimbăm statisticile! Dacă măcar 10% din totalul contribuabililor din România ar direcționa 3,5% din impozitul pe venit către împăduriri, atunci s-ar strânge suficiente fonduri pentru înființarea a peste 900 hectare de pădure nouă PE AN! Actualmente, suprafața împădurită a României crește într-o proporție extrem de mică în fiecare an. Ca drept dovadă, într-o perioadă de 24 de ani, suprafața de pădure a crescut cu 0,73%. Haideți să facem o comparație care trebuie să ne ridice un semnal de alarmă! Într-o perioadă de 26 de ani, Spania și-a crescut suprafața împădurită cu 9%, Italia cu 6%, iar Irlanda cu 4%. O perspectivă care nu ne face deloc cinste! Dar timpul nu este încă pierdut, putem schimba statisticile astfel încât  balanța să încline și în favoarea noastră!

Cum te poți implica?

Te poți implica simplu și ușor! Dacă ai realizat în anul anterior venituri din salarii sau asimilate salariilor, dacă ești pensionar cu o pensie de minimum 2.000 de lei sau dacă ai realizat venituri din salarii sau pensii în străinătate, impozitabile în România, atunci poți redirecționa până la 3,5% către păduri pentru o perioadă de maximum 2 ani, completând formularul 230. 

Depune formularul 230 și susține împăduririle! Formularul poate fi depus personal la registratura organului fiscal competenet sau ni-l poți trimite prin poștă la adresa: București – sector 3; Str. Sarmizegetusa nr. 4, et. 1; Cod poștal: 030192.  Apasă pe butonul de mai jos pentru a descărca formularul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *