Am făcut o vizită cu elevi din Ploiești la Pepinierele Simileasca și Beizadele

Activitățile din Pepiniera Comunității continuă. Săptămâna trecută, am organizat o o vizită de studiu pentru elevi din liceele Elie Radu și Toma Socolescu în pepinierele silvice Simileasca din Buzău și Beizadele din Târgșoru Vechi, Jud. Prahova.

Vizita a început în pepiniera Simileasca, unde elevii Liceului Tehnologic „Elie Radu” au fost întâmpinați de șeful pepinierei, ing. Vasile Avram. Acesta le-a prezentat diversele etape ale procesului de creștere a puieților, de la semănat până la plantare. Tinerii au putut observa de aproape modul în care sunt îngrijiți puieții, tehnicile utilizate pentru a asigura creșterea sănătoasă și au aflat despre importanța selectării corecte a speciilor în funcție de sol și climat.

La pepiniera Beizadele, elevii și profesorii însoțitori au avut parte de o experiență similară, fiind ghidați de șeful pepinierei, ing. Sebastian Danielescu. Aceasta le-a arătat cum sunt monitorizate și protejate plantele împotriva dăunătorilor. Participanții au aflat detalii fascinante despre biodiversitatea locală și rolul crucial al pepinierelor în împădurirea zonelor afectate de efectele schimbărilor climatice. 

„Pepiniera Comunității” este unul dintre cele 20 de proiecte câștigătoare în cadrul Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank România derulată cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare.

Citește articolul integral pe ECSR.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *