Am lansat proiectul Pepiniera Comunității, finanțat prin programul Raiffeisen Comunități

„Pepiniera Comunității” este unul dintre cele 20 de proiecte câștigătoare în cadrul Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank România derulată cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare.

Proiectul dă putere elevilor de liceu din Ploiești și Urziceni de a-și revigora orașele, prin gospodărirea de pepiniere silvice comunitare ale căror roade însuflețesc oamenii și le înverzesc viața.

Ploieștiul este printre cele mai poluate orașe din țară, Urziceniul are un nivel redus de educaţie și civism de mediu, iar ambele și-au propus extinderea infrastructurii verzi deficitare și implicarea societății civile în soluționarea problemelor de mediu.

Vom înființa așadar două pepiniere participative – pentru creșterea de puieți forestieri și creșterea implicării oamenilor în și pentru orașul lor. Elevi, profesori și părinți vor deveni conectori și lideri comunitari în rezolvarea nevoii de mai mult verde pentru sănătatea locuitorilor și a comunităților.

Ne dorim ca soluția înființării de pepiniere silvice participative să contribuie la (re)formarea comunităților și a locuitorilor, astfel încât oamenii să simtă că își pot trasa viitorul orașelor lor – că orașul este și devine ceea ce creăm și facem cu toții pentru el, în calitate de (co-) administratori și proprietari de drept.

Le mulțumim Partenerilor care ne susțin în implementarea proiectului: Municipiul Ploiești, prin Parcul Municipal Ploiești Vest, Liceul Tehnologic Urziceni, Colegiul Tehnic „Elie Radu” Ploiesti, Liceul Tehnologic „Toma Socolescu” Ploiești, Asociația Pro Democrația și Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie – GEAC.  

Comunicatul oficial de lansare a proiectului poate fi citit pe ECSR.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *