De Ziua Internaționala A Mediului plecăm în căutarea Copilăriei

cover

Regăsește Copilăria împreună cu Pădurea Copiilor!

Duminică, 5 iunie, vă așteptăm în Grădina Botanică, să aniversăm împreună, cu mic și mare, Ziua Internațională a Mediului!

Haideți să pornim în aventura “Regăsirea Copilăriei” și să ne molipsim de bucuria sinceră a copiiilor pentru tot ceea ce ține de natură și de viață.

Ne alăturăm celor peste 100 de țări care sărbătoresc Ziua Mediului, dorind astfel ca prin implicarea noastră să susținem eforturile globale de conștientizare a problemelor de mediu și de acțiune pentru salvarea patrimoniului natural al planetei.

Sprijină cauza pădurilor, vino la eveniment și dă sfoară în țară:

pe 5 iunie, în intervalul 12.30 – 17.30, Pădurea Copiilor vă așteaptă cu jocuri în natură, ateliere creative, jocuri educaționale și distractive dedicate tuturor copiilor și adulților!

Celebrăm această zi specială printr-o reconectare cu jocurile copilăriei și cu natura; învățăm să apreciem frumusețea și utilitatea pădurilor, să reciclăm și refolosim resursele, pentru a proteja mediul înconjurător.

Vom juca sotron, elastic, jocuri pe tablă și vom sări coarda. În cadrul atelierelor vom reutiliza și vom face creație din hârtie, ne vom pune imaginația la încercare în cadrul atelierelor de stencils și pictură pe tricouri și vom afla cum putem reutiliza în mod creativ paleții.

Pictăm pe căni  de lut, creăm felicitări și desene vii cu semințe și construim împreună o lucrare pop-up despre circuitul apei în natură. Medităm în natură, ne bucurăm de teatru senzorial și descoperim povestea “Brăduțului vorbitor”. Un treasure hunt – tur ghidat prin gradină ne va ajuta să descoperim informații noi despre speciile de plante și arbori.

Apropos, tu știi cum arată un mesteacăn?

 Evenimentul este deschis publicului, iar participarea la ateliere se face pe baza unei donații minime de 15 lei/ persoană.

Partenerii evenimentului:

Grădina Botanică ”Dimitrie Brândză” București, Kaufland România, Romstal și Valrom, Servier Pharma, Antalis, Avis rent a car, Stefanini, Klarmedia, Gerble.

Parteneri educaționali:

Juxi Magic, IGLOO, Pachamama Romania, Creative Board Gaming, SmARTkids, People for Sport.

# # #

Despre Pădurea Copiilor

Pădurea Copiilor este un program de împădurire, plantare și îngrijire de păduri, demarat în 2007 sub îndemnul “Adoptă un copac!”. Prin acest proiect Muntenia s-a îmbogățit cu 38 de hectare de păduri, 8 hectare fiind deja în stadiul de masiv.

“Aleg să împăduresc!” este o campanie de informare și provocare la acțiune privind schimbările climatice.

În Pădurea Copiilor s-au implicat peste 9.000 de voluntari și 4.000 de alergători ce ajută de 7 ani la strângerea de fonduri pentru împăduriri.

Creștem Păduri, Terraformăm Comunități!

Pentru mai multe informații despre Pădurea Copiilor, misiune și realizări până în prezent te invităm să intri pe site sau să vizitezi pagina de Facebook a proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *