Un nou proiect delicios se coace în comuna Drăgănești-Vlașca, jud. Teleorman

 

U-Pick Food for Good este cel mai proaspăt proiect dezvoltat de Pădurea copiilor, câștigător în cadrul competiției Țara lui Andrei, 2015.

Conceptul U-Pick îmbina promovarea alimentației sănătoase cu relaxarea sau experimentarea naturii, consumatorul fiind cel care își poate culege singur fructele. Astfel, în comuna Drăgănești-Vlașca, din județul Teleorman a luat naștere de curând o plantație de zmeura care va fi de real ajutor comunității locale, contribuind, în același timp, la finanțarea noilor proiecte de împăduriri. 

Localnicii sunt invitați sa participe activ la dezvoltarea plantației și beneficiază de prețuri preferențiale pentru fructele produse și culese chiar de ei. În plus, sunt incurajați sa comercializeze zmeura proaspătă, dar și preparata (dulcețuri, gemuri, compoturi), alături de produsele adiacente (frunze, muguri și lăstari). În plus, fiecare persoana implicata în plantare și îngrijire a primit informații și material săditor pentru a-și înființa o cultură de zmeur în propria gospodărie, ajutându-i sa își suplimenteze veniturile. Plantația de zmeura va continua sa fie îngrijită cu ajutorul comunității locale, care așteaptă cu interes sa beneficieze de prima producție, la finalul verii.

Pădurea Copiilor este un program de mediu cu o componentă puternic educațională, care își propune dezvoltarea comunităților din sudul tarii, aflate în dificultate.

Creștem Păduri, Terraformam Comunități!

Un proiect finantat de:

Logo OMV Petrom alaturat_rgb-01 (1)                              Sigla PACT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *