Echipa Pădurea Copiilor la 6633 Ultra-Marathon

19 martie, ora 5.40

“Făceam ultimele pregătiri înainte de a porni spre locul de întâlnire cu echipele de voluntari care astăzi efectuează plantările din Pădurea Copiilor, 1200 de puieți, câte unul pentru fiecare kilometru parcurs de către Andrei și Vlad, fiind în același timp în contact cu echipa de suport ce se ocupă de cursa 6633 Ultra Arctic. Așteptam cu toții vestea bună, că Andrei și Vlad, ambasadori ai Pădurii Copiilor la cel mai greu ultramaraton de pe planetă, desfășurat în condiții extreme de temperatură, au trecut linia de sosire.

La ora 6.15, efectiv, internetul a luat foc. Ultimii 5 participanți rămași în cursă au trecut împreună linia ce le consfințește efortul supraomenesc – 566 km în mai puțin de 192 de ore, la Cercul Polar. Mii de mesaje de încurajare, comentarii și distribuiri pe rețelele sociale.

România își arăta bucuria pentru o astfel de reușită. La propunerea Pădurii Copiilor, peste o mie de susținători își dăduseră deja întâlnire virtuală (check in) pe traseul cursei și la linia de sosire.

Cum spuneau cei din echipa de suport: cu ochii în lacrimi, mulțumim, mulțumim, mulțumim!”

Teodora Pălărie – manager Pădurea Copiilor.

“Am ajuns! A fost foarte frumos dar și foarte greu! E o cursă pentru masochiști! După o astfel de experiență este extrem de clar ce îmi doresc pentru viitorul nostru. Să fie unul verde!”

“Fiind o echipă, am început împreună, am terminat împreună. Sentimentul e fantastic! Mulțumim tuturor celor de acasă că au crezut în noi și au sprijinit cauza Pădurii Copiilor”, ne-au spus Andrei Roșu și Vlad Tănase într-o scurtă discuție telefonică, imediat după cursă.

6633Ultra finish

Temperaturi de până la -50 de grade Celsius, viteze ale vântului de 70—80 km/h, umiditate ridicată, așa arată o cursă la Cercul Polar, cea mai grea în condiții de frig extrem de pe Terra.

Efortul lor este cu atât mai mare cu cât, până la această ediție terminau cursa maxim 2-3 atleți.

Cu bucurie anunțăm că pentru prima dată în istoria acestei curse, un român, Tibi Ușeriu, a câștigat cursa, făcând astfel din participarea românească la acest ultramaraton extrem, una de excepție.

Participarea celor trei atleți români la 6633 Ultra Arctic a generat un val de implicare și susținere din partea utilizatorilor platformei de socializare Facebook, generând zilnic sute de mesaje de susținere și distribuiri ale ultimelor actualizări legate de cursă. De asemenea, mulțumim mass mediei românești pentru promovarea proiectului și a ceea ce ne dorim să fie la final: un succes românesc la cea mai grea cursă de anduranță din lume.

Toate informațiile despre proiect și cursă le găsiți accesând acest link.

Dacă doriți să susțineți această cauză respectiv să vă implicați în viitorul copiilor noștri, vă așteptăm cu o donație pe profilul de galantom.

În timp ce România se confruntă cu cel mai instabil an din punct de vedere al condițiilor meteo, treceri de temperatură de la frig la cald de până la 20-25 de grade Celsius în intervalul aceleași zile, mesajul lui Andrei și Vlad: “Aleg să împăduresc!” este tot mai URGENT! Trebuie să acționăm acum prin împăduriri pentru a preveni expunerea Munteniei la frig și cald extrem. Mesajul campaniei va continua și în aprilie, când un alt alergător/ambasador pentru Pădurea Copiilor, Andrei Gligor, va alerga peste 250 de km în deșertul Sahara, la +50 de grade Celsius, la Marathon des Sables.

”Aleg să împăduresc!” este o campanie de informare și instigare la acțiune privind schimbările climatice. Alergătorii ce înfruntă condițiile extremelor meteo sunt mesagerii mesajului că ACUM este momentul de acțiune și că oricine poate lua atitudine și alege să se implice în împăduriri și stoparea fenomenelor extreme cauzate de schimbările climatice.

Pădurea Copiilor este un program de împădurire, plantare și îngrijire de păduri, demarat în 2007 sub îndemnul ”Adoptă un copac!”. Prin acest proiect Muntenia s-a îmbogățit cu 38 de hectare de păduri, 8 hectare fiind deja în stadiul de masiv.

Plantare Padurea copiilor

În Pădurea Copiilor s-au implicat peste 9000 de voluntari și 4000 de alergători ce ajută de 7 ani la strângerea de fonduri pentru împăduriri.

Pentru detalii despre proiect vă rugăm să o contactați pe:

Teodora Pălărie – președinteAsociația Pădurea Copiilor

teodora.palarie@padureacopiilor.ro

https://www.padureacopiilor.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *