HP Romania și Asociația Pădurea Copiilor continuă programul de împădurire lansat în urmă cu patru ani

Inițiativa de împădurire lansată de HP România împreună cu Asociația Pădurea Copiilor, în sudul României, a marcat o nouă etapă. Luna aceasta au fost plantați 5.200 de puieți în Slobozia cu ajutorul a 150 de voluntari – angajați ai HP Romania, copii ai acestora, dar și reprezentanți ai partenerilor HP.

În total, anul acesta vor fi plantați 11.000 de puieți în cadrul Inițiativei Tree Planting. A doua sesiune de plantare se va desfășura cu oameni din comunitate. Organizația monitorizează și întreține zonele deja împădurite, se asigură că puieții s-au prins și intervine atunci când e nevoie de replantare sau de aplicarea unor tratamente de combatere a dăunătorilor. Pentru ca o pădure nouă să aibă o dezvoltare optimă, e nevoie de o rată de supraviețuire a puieților de 80%.

”Cu toții avem o responsabilitate față de planetă și, mai mult ca orice, avem nevoie de păduri. Să le îngrijim pe cele existente și să punem umărul la împădurire acolo unde e mai mare nevoie. Asociația Pădurea Copiilor este un partener de încredere și, de câțiva ani, creștem împreună o nouă pădure. Le mulțumesc colegilor și partenerilor care, an de an, sunt voluntari în cadrul acestei inițiative ce face parte din angajamentul HP de a atinge neutralitatea climatică până în 2030 și de a deveni cea mai sustenabilă și echitabilă companie de tehnologie din lume”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

Parteneriatul Asociației cu HP Romania a debutat în 2019, în localitatea Dragoș Vodă din județul Călărași. De atunci, au fost plantați aproape 23.000 de puieți în mai multe zone, iar programul va continua și în anii următori. Toamna trecută, în cadrul inițiativei Tree Planting, a fost extinsă cu 5.000 m2 Pădurea din Filipeștii de Târg, în județul Prahova. Este una dintre cele mai afectate zone de schimbările climatice, iar împădurirea va avea un impact benefic pentru 6.700 de locuitori din Filipeștii de Târg și, indirect, pentru 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *