Pădurea Copiilor a lansat în premieră Pepiniera de Voluntari

Cine suntem: 

Pădurea Copiilor este un proiect gândit pentru a schimba mentalităţi. Obiectivul nostru de a împăduri suprafeţe degradate din sudul României este atins prin implicarea comunităţilor locale, cu ajutorul a mii de voluntari şi cu susţinerea companiilor partenere, ce aleg să aibă un comportament responsabil.
Acţionăm cu un scop precis şi în drumul nostru spre a-l îndeplini educăm, creştem gradul de conştientizare faţă de mediu, promovăm valorile voluntariatului şi nu uităm să ne distrăm ! 🙂

Pentru aceasta avem parteneriate pe termen lung cu companii şi donatori,  organizăm  evenimente şi campanii educaţionale şi sportive, care să susţină proiectele de împădurire, cum ar fi:

– proiecte sportive de mare amploare: organizăm Crosul Pădurii, suntem cauza pentru alergătorii de la Semimaratonul Internaţional Bucureşti, Maratonul Internaţional Bucureşti, Transmaraton s.a.m.d.

– proiecte cu o componentă puternică comunitar-educaţională: Regăsirea copilăriei: ecoworkshopuri – sărbătorirea Zilei Internaţionale a Mediului, ateliere în cadrul Street Delivery, ateliere în cadrul T-shirt Fest sub umbrela campaniei eco etc. 

Ce îţi oferim:

–  particularitatea programului de voluntariat gândit de Pădurea Copiilor este că îţi vei începe activitatea printr-un stagiu de învăţare personalizat, alături de prietenii tăi;

– te vei alătura echipei Pădurea Copiilor,  vei cunoaşte mediul ong şi vei capăta competenţe şi abilităţi de project management, dar mai ales, cele pe care tu vrei să ţi le dezvolţi;

–  timp de 2 luni vei participa la traininguri, sesiuni de discuţii, workshopuri conduse de specialişti din companiile partenere Pădurea Copiilor;

–  în septembrie îți vei  implementa proiectul propus de tine, pentru care ai primit suport teoretic, practic şi logistic din partea Pădurea Copiilor şi a partenerilor săi.

Noi vom plănui cu grijă aceste sesiuni de instruire personalizate, în urma vizionării videourilor voastre, ce ne vor permite să vă cunoaştem mai bine pe voi şi direcţia spre care se îndreaptă dorinţa voastră de a învaţa.

Pe cine căutăm:

– ai între 16-21 ani;

– eşti dispus/ă să dedici implicării în proiect cel puţin 10 ore pe săptămână;

– eşti disponibil/ă să lucrezi vara aceasta din Bucureşti la a implementa propria ta idee de proiect sub îndrumarea unor specialişti;

– eşti deschis/ă, sociabil/ă şi îţi place să îţi desfăşori activitatea într-un mediu non-formal, flexibil, dar cu obiective clar definite;

– vrei să fii project manager şi eşti gata să pui la bătaie determinare, timp şi gândire creativă pentru ajunge acolo;

Cum aplici:

–  completezi formularul de înscriere de mai jos:

–  realizezi un video de maxim 2 minute pe Youtube şi înscrii link-ul în formular (vezi instrucţiunile tehnice de mai jos)

Informaţii privind conţinutul videoului:

Videoul tău ar trebui să fie mai scurt de 2 minute şi să :
– te prezinte pe tine aşa cum eşti, sau cum îţi doreşti să fii şi consideri că noi te-am putea ajuta să devii 🙂
Ce înseamnă asta? Vrem să ştim cine eşti şi încotro se îndreaptă dorinţa ta de dezvoltare fără să îţi cerem o descriere formală, un CV ori altceva în genul acesta.

Eşti liber să ne spui/să faci ce vrei în limita de timp de 2 minute, ţinând cont de dorinţa noastră de a te cunoaşte mai bine, de a descoperi ce vrei să înveți şi cum crezi că Pădurea Copiilor  te-ar ajuta să pui la punct un proiect menit să îți satisfacă nevoia de dezvoltare.

Criterii de selecţie:

Echipa Pădurea Copiilor va alege 7 tineri pe baza profilului descris mai sus.

Fiecare din cei 7 tineri selectaţi este aşteptat să participe în programul de învăţare oferit de Pădurea Copiilor împreună cu 2 prieteni de ai săi.

Se va ţine cont de echilibrul de gen, diversitatea experienţei şi a diferitelor medii de provenienţă (licee/facultăţi diferite) şi de propunerile de proiect cele mai bine conturate şi îndrăzneţe.

 

INSTRUCŢIUNI TEHNICE PENTRU UPLOADAREA (ÎNCĂRCAREA) UNUI VIDEO PE YOUTUBE
Utilizaţi următoarele instrucţiuni pentru a ne trimite videoclipul de pe YouTube:
1. Creaţi un cont Google, dacă nu aveţi deja unul la https://accounts.google.com/SignUp
2. Intră pe www.youtube.com
3. Daţi clic pe linkul Upload/ Încărcaţi din partea de sus a paginii
4. Selectaţi videoclipul pe care doriţi să îl încărcaţi din computer. Puteţi înregistra, de asemenea, un video cu webcam-ul.
5. Când încărcarea este finalizată, YouTube vă va anunţă că videoclipul a fost încărcat şi procesat.
6. REGLARE SETĂRILE DE CONFIDENŢIALITATE/ PRIVICY:
Când încărcaţi un videoclip, setarea implicită e de a-l posta că un video “public”, ceea ce înseamnă că oricine îl poate vizualiza.
Aveţi posibilitatea să modificaţi cu uşurinţă setările de confidenţialitate în timp ce încărcaţi videoclipul din secţiunea “Setări de confidenţialitate”. Sau, dacă aţi încărcat deja, aveţi posibilitatea să modificaţi setările de confidenţialitate urmând paşii de mai jos:
A. Accesaţi Manager video
b. Găsiţi videoclipul pe care doriţi să îl modificaţi, apoi daţi click pe butonul Edit.
c. În secţiunea “Setări de confidenţialitate” , selectaţi ‘Nelistat’/ Unlisted
d. Daţi click pe Salvaţi modificările
7. Copiaţi adresa URL a videoclipului pentru a-l scrie în formularul de înscriere de mai jos

Ne rezervăm dreptul ca materialele video transmise să poată fi folosite în scopuri promoționale ale campaniei pe canalele media ale Pădurii Copiilor, cu respectarea legislației în vigoare.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][contact-form-7 id=”2498″ title=”Inscriere Voluntari Pădurea Copiilor”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *