Seeds 4 EcoEducation – micro fermă educațională pentru tinerii din comunitatea Drăgănești Vlașca

Suntem paticipanti in competitia Idei din Tara lui Andrei si vrem sa castigam cu ajutorul voturilor voastre!

Avem un nou proiect initiat care se numeste Seeds 4 EcoEducation prin care vrem sa punem pe picioare o micro-ferma educationala in care tinerii din Draganesti Vlasca vor aplica ce invata la liceul cu profil tehnic (construcii, instalatii, electrica) si vor imbina cunostintele astfel aplicate cu agricultura ecologica.

Pentru ca acest proiect sa devina realitate trebuie sa trecem cu brio si de proba voturilor! Puteti sa sustineti acest proiect al Pădurii Copiilor urmand pasii de mai jos:

1. Intrati pe siteul:

http://itla.taraluiandrei.ro/idei-di…/proiecte-inscrise-2016

2. Va inregistrati  simplu si usor conform pasilor indicati pe site

3. Dupa confirmarea  contului,  cautati proiectul nostru ”Seeds4 EcoEducation” in lista de proiecte inscrise

4. Click pe proiectul Seeds4 EcoEducation si apoi pe butonul galben “Voteaza si tu!”

Avem o singura saptamana la dispozitie pentru a strange voturile!

Despre Seeds 4 EcoEducation

Seeds 4 EcoEducation isi propune sa implice elevi si profesori de la Liceul Tehnologic Draganesti-Vlasca in activitati agricole si tehnologice practice realizate pe o suprafata de 2000 de mp, parte din terenul obtinut in parteneriat cu primaria locala. Modelul ales presupune infiintarea in parteneriat cu Liceul din Draganesti Vlasca unei micro-ferme ecologice, in care 30 de elevi sa invete legumicultura ecologica, sa aplice practic cunostintele acumulate in contextul curiculei scolare, si sa transfere informatiile tehnice catre domeniul agricol. Urmarim expunerea unui grup cat mai mare la practici de legumicultura ecologica, si transferul cunostintelor tehnologice in domeniul agricol, astfel: – Activitati saptamanale teoretice si practice (grup constant de 30 de elevi, 2 profesori) – Activitati lunare de vizita la micro-ferma educationala Seeds 4 EcoEducation (8 vizite / an, fiecare an scolar beneficiaza de 2 vizite) – 330 elevi – 5 vizite la ferme ecologice din sudul Romaniei (cei 30 de elevi din grupul constant, plus alti 70).  Cei 30 de elevi vor partipa activ la implementarea proiectului si se vor confrunta cu aspecte tehnice si practice in sesiuni dedicate. Vom oferi 30 de sesiuni tehnice despre cultivarea legumelor ecologice in regim deschis si protejat, iar elevii vor aplica cunostinte tehnologice dobandite in scoala prin participarea la montarea solariilor, realizarea unei remorci si a unui sprayer. Expertiza tehnica legata de cultivarea legumelor va fi pusa la dispozitie prin intermediul unui specialist in agricultura ecologica. Elevii vor avea acces la informatii din domeniul tehnologiei agricole, vor vizualiza practic etapele infiintarii si dezvoltarii unei culturi in regim protejat si deschis. Liceul va primi mijloacele materiale necesare cultivarii legumelor ecologice in solar, astfel incat informatiile practice invatate in cadrul proiectului sa poata fi aplicate, in anul curent cat si in anii viitori, cu potential de a intra in programa scolara.

Motivație

Conform unui studiu al Guvernului Romaniei, jud Teleorman ocupa locul 1 pe tara avand cel mai mare numar de comune care se confrunta cu fenomenul de depopulare masiva. Ca urmare a lipsei de oportunitati profesionale, tinerii pleaca catre marile orase si catre tari europene unde lucreaza in agricultura. Potrivit AJOFM Teleorman este pe primul loc pe tara in ceea ce priveste rata somajului, peste 8.90% dintre someri sunt tineri sub 25 de ani si 8.49% sunt someri cu nivel de instruire liceal si postliceal. Promovabilitatea la bacalaureat in 2015 a fost de doar 25% in liceul din Draganesti-Vlasca. Vizam tocmai acest grup tinta prin cresterea gradului de angajabilitate si a gradului de initiativa astfel incat tinerii sa poata aduce plus valoare in comunitate.

Obiective

Prin Seeds 4 EcoEducation ne propunem sa crestem gradul de angajabilitate si reorientarea tinerilor catre actiunii cu impact in comunitate. Vrem sa crestem competentele profesionale prin expunerea lor la modele de agricultura ecologica, sa trezim interesul pentru micro-intreprinderi locale reziliente, care folosesc resursele locale deja existente. Prin cele 30 de sesiuni educationale planificate in proiect ei vor dobandi cunostinte practice legate de domeniul de studiu, si cunostinte teoretice si practice in domeniul agricol. Prin proiect ne propunem: Ob1 – Cresterea cunostintelor si abilitatilor teoretice si practice in zone anexe de educatie (agricultura) pentru 30 de elevi si reorientarea lor catre domeniul agricol ca arie de interes, studiu si dezvoltare de viitor. Ob2 – Dezvoltarea abilitatilor practice pe latura tehnologica prin implicarea a 30 de elevi in constructia unor utilaje mecanice si sisteme agricole si replicarea modelului pe o scara mai mica in comunitatea proprie. Ob3 – 100 de elevi si 2 cadre didactice vor participa la activitati educationale care le vor imbogati cunostintele in zona tehnica si agricola prin vizite la diferite ferme agricole, modele de succes si vor interactiona cu posibili angajatori. Ob4 – Dezvoltarea bazei materiale a liceului prin dotarea acestuia cu un solar functional astfel incat toti elevii liceului sa interactionze cu un model de agricultura ecologica. Tinerii vor instala un solar de 60 mp pe terenul invecinat scolii.