Tineri cu idei bune pentru natură și comunitate se apucă de treabă la Pepiniera 3.0

Pepiniera de Voluntari demarează pe 4 mai cea de-a treia ediție a proiectului. În timp ce tinerii de la ediția anterioară lucrează la implementarea proiectelor dezvoltate pe parcursul ediției numărul 2, o nouă serie de elevi și studenți își încep călătoria în lumea coordonării de proiecte bune pentru mediu și comunitate. Aceștia au aplicat cu idei care vor prinde contur cu ajutorul celor nouă mentori din mediul corporate. Aceștia îi vor călăuzi pe noii ucenici pe parcursul celor două luni de training, dar și în perioada de punere în practică a planurilor realizate împreună.

Trainingurile de la ediția a treia încep cu o Introducere în dezvoltarea durabilă, un curs de project management și unul despre etapele unui proiect și continuă cu sesiuni de formare în fundraising, comunicare și marketing, people management, iar participanții vor beneficia și de un modul despre modelul de business Canvas.

Elevii și studenții care se înscriu la Pepinieră doresc să aducă schimbare în comunitățile din care fac parte sau cu care interacționează și să contribuie prin acțiune atât la protejarea naturii, cât și la schimbarea de mentalități și educația legate de mediul înconjurător. Ei sunt încurajați să colaboreze în dezvoltarea și implementarea de proiecte, pentru a încerca diverse roluri dintr-o echipă de lucru. La finalul trainingurilor,oameni din comunități mari și mici vor beneficia de proiectele lor, iar pentru o rată de succes cât mai mare, tinerii coordonatori vor beneficia de mentorat din partea trainerilor.

Pepiniera de Voluntari nu s-ar putea desfășura fără sprijinul partenerilor și sponsorilor care cred într-o nouă generație ce poate aduce transformări pozitive în societate. Această ediție este susținută în continuare de Fundația Vodafone România, iar sesiunile de formare sunt găzduite de partenerul fidel al proiectului, Social Gym.