Ultra-actiune de 1 iunie si Ziua Internationala a Mediului

Asociația Pădurea Copiilor celebrează Ziua Mediului( 5 iunie) prin grija față de natură. La început de iunie, organizăm o serie de acțiuni pentru un viitor mai verde.

Echipa Pădurea Copiilor a petrecut ziua de 1 iunie la Dragănești-Vlașca, județul Teleorman, pentru lucrări la pădure, la plantația de zmeur și la grădina colectivă. Alături de peste 10 voluntari și câțiva zilieri s-au descopleșit puieți silvici și a fost cosită cultura verde la zmeur. Grădina a fost îmbogățită cu răsaduri de legume, dar și cu un sistem de irigație.

 

Pădurea Copiilor susține comunitatea locală prin educație. Pe lângă cele 9,5 ha de vlăstari care au prins rădăcini pe terenuri degradate ale comunei, în ultimul an am crescut plantații de legume și fructe cu caracter colectiv. Încă de la inaugurare,  localnicii au participat la plantări și îngrijiri, unde au deprins principiile permaculturii și au învățat cum să facă propriile grădini să rodească. Culturile sunt deschise și publicului,  iar cei veniți să culeagă personal zmeură sau legume le  achiziționează la prețuri reduse.

Seria de evenimente dedicate Zilei Mediului continuă în această săptămână cu un atelier Aqua Solaris, despre care vă vom povesti într-un articol viitor.