Implicarea companiilor este vitală pentru îmbunătățirea stării în care se află actualmente mediul în România. De aceea, în cele ce urmează, vă vom prezenta modalitățile de implicare, dar și beneficiile de care companiile responsabile față de mediu se pot bucura. Să începem!
Cum pot companiile să contribuie la protejarea și îmbunătățirea mediului?
Totul începe cu dorința de implicare! O companie dornică să adopte o atitudine responsabilă față de mediu, se poate îndrepta către parteneriatul cu Asociația Pădurea Copiilor. Această colaborare care vine în susținerea strategiei ECSR a companiei, reprezintă cea mai bună și sigură modalitate prin care compania poate contribui direct la bunăstarea mediului.
Există numeroase variante de concretizare a parteneriatelor, însă evenimentele de plantare sunt de departe cea mai interactivă și eterogenă manieră prin care compania poate da o mână de ajutor. Acțiunile de plantare se desfășoara de două ori pe an, în sezoanele care înlesnesc gradul de prindere al puieților. Astfel, sezonul plantărilor din primăvară începe încă din prima luna a anotimpului cald – martie, continuând până în aprilie, iar sezonul din toamnă se deschide în luna octombrie și se întinde până în decembrie.
Evenimetele de plantare îmbină într-un mod natural activitățile în aer liber cu lucrul în echipă, cu asimilarea unor noi informații (iar aici facem referire la tehnica plantării, statistici privitoare la împăduriri, nevoia de pădure, impact și efecte etc.), cu stimularea competiției constructive și nu în ultimul rând, cu îmbunătățirea cooperării la nivel de grup. În acest fel, membri companiei participă la cel mai complex teambuilding, care prin prisma caracterului său a fost denumit de noi „Forestbuilding”.
Hai în forestbuilding și bucură-te de rezultate! Pe lângă avantajele colective pe care le-am menționat anterior, grupul se va bucura de rezultatele muncii sale pe o perioadă îndelungată de timp. Acest lucru este posibil datorită sesiunilor de monitorizare, îngrijire și evaluare ale plantațiilor, pe care noi le derulăm timp de 14 ani după finalizarea evenimentului. Astfel, amprenta pe care compania o va lăsa în comunitate, va fi mai vizibilă de la an la an, odată cu creșterea pădurii. Este, dacă vreți, precum un dar lăsat de companie pentru generațiile viitoare și pentru mediu. Peste ani, deși evenimentul va fi fost de mult încheiat, impactul va fi cât se poate de prezent.
Care sunt beneficiile de care se va bucura compania?
Companiile care aleg să participle la evenimentele de plantare vor beneficia de numeroase avantaje, dintre care amintim:
- Compania va fi percepută drept una responsabilă față de mediu – Imaginea generală a companiei se va îmbunătăți, fiind asociață în concepția colectivă cu sustenabilitatea și abodarea unui comportament etic și moral.
- Vizibilitate locală – Companiile implicate vor beneficia de vizibilitate în comunitățile în cadrul cărora își desfășoara activitatea. Acestea se vor bucura de o poziționare mai bună în topul clienților, datorită rezultatelor survenite în urma evenimentelor de plantare.
- Forestbuilding– Angajații se vor bucura de un altfel de teambuilding care va facilita creșterea coeziunii grupului. De asemenea, teambuildingul la plantare au un impact pozitiv asupra angajaților, contribuind la reducerea stresului și la maximizarea sentimentului de utilitate.
Unde pot fi găsite informațiile necesare?
Tu anunță-ne că vrei să te implici, iar noi facilităm întregul proces! Datorită know-how-lui pe care îl stăpânim prin prisma numeroaselor proiecte dezvoltate, ușurăm efortul depus de companie și conturăm cea mai bună propunere de implicare. Pentru mai multe informații, apasă pe butonul de mai jos!
Ocrotirea și îmbunătățirea mediului nu trebuie să se afle doar pe lista preocupărilor organizațiilor neguvernamentale și nonprofit. Natura este casa tuturor și, în consecință, cu toții suntem responsabili de protejarea acesteia! Este o nevoie prioritară de care trebuie să ne ocupăm numaidecât!
Așa că repetăm: Ai o companie responsabilă față de mediu?! Atunci haide la plantare!
Leave a Reply